Magazia de insacuire

Magazia de insacuire statii asfalt

Filtrarea reprezinta o metoda prin care se colecteaza particule uscate, prin intermediul mai multor fibre opritoare, individuale, dar care sunt puse la un loc intr-o structura poroasa. Aerul incarcat de particule este trecut prin aceasta structura. Metoda de colectare functioneaza pe principiul ca particulele se aseaza unele peste altele, constituind astfel un mediu de colectare principal.
Sistemul magaziei de insacuire, tip ROTO –VENT, dezvoltat de INTRAME, este un sistem de filtrare de o inalta eficienta, specializat, pentru statiile de productie a asfaltului. Incarcatura de praf care iese din statia de asfalt e fortata sa treaca prin sacii textili, prin actionarea ventilatorului de evacuare. Sacii sunt facuti din material tip Nomex, de o rezistenta mare la actiunea gazelor existente, fara a produce nici o deteriorare atunci cand se lucreaza pana la temperatura de 220 grade Celsius.
In timpul acestui proces de curatare a gazelor, praful care nu poate trece prin aceste material se depune in suprafata externa a sacilor, creandu-se astfel o suprafata aditionala de filtrare a aerului intrat.
Incarcatura de praf curge in filtru prin intermediul unui canal central, care conduce aerul spre partea inferioara a magaziei de saci. Cum nu exista impact direct intre aer si saci, este evitat astfel contactul direct si uzura intre particulele solide si materialul din care sunt confectionati sacii.
Curatarea sacilor se face prin intermediul unor impulsuri atmosferice de aer, care intra in magazia de saci a statiei de asfalt, printr-o valva rotativa care e pozitionata automat in fata fiecarui sector de saci.
In timpul procesului de curatare care are loc in timpul productiei de asfalt, praful cade in partea inferioara a filtrului unde, prin intermediul unor snecuri rulante, acesta e transportat spre exterior.
Datorita formei eliptice a sacilor, suprafata filtrului e folosita la maxima eficienta. Pentru prinderea sacilor se foloseste un sistem rapid de cuplare, fara suruburi sau alte sisteme, fapt care confera rapiditate si eficienta maxima.
Carcasele sunt confectionate din aluminiu extrudat, ceea ce garanteaza o greutata redusa, calitate si rezistenta ridicata, cu durata lunga de viata. In acelasi timp, datorita rigiditati carcasei se evita contactul sacilor unul cu altul.
Magazia de insacuire e construita din otel Cor-Ten, material inalt rezistent la corodare. Lateralele sunt captusite cu un strat de vata mineral pentru reducerea condensului in interiorul sacilor. 

Comentariile utilizatorilor

Comenteaza si tu despre ' Magazia de insacuire '

Nume:
Email:
Comentarii:
Cod securitate: 5 + 6
 
 

© 2013 Magazia de insacuire articol informativ cu referire la Mixturi Asfaltice Protejarea mediului .

Articole statii asfalt

Consultanta statii de asfalt

Intrebari specialist

Statii de asfalt recomandate

Intreaba un specialist

Intrebari Inginer Statii Asfalt