Cum functioneaza si de ce este utilizata Magazia de Insacuire?

Mihalache S.

Magazia de insacuire este un sistem de filtrare si reutilizare a materialelor pulverulente folosite in procesul de fabricatie a mixturii asfaltice.
Filtrarea reprezinta metoda de colectare a particulelor uscate, prin intermediul mai multor fibre opritoare, individuale, dar care sunt puse la un loc intr-o structura poroasa, prin care este trecut aerul incarcat de particule. Particulele se aseaza unele peste altele, constituind astfel un mediu de colectare principal.
Sistemul magaziei de insacuire, tip ROTO –VENT, dezvoltat de INTRAME, este un sistem de filtrare de o inalta eficienta, specializat, pentru statiile de productie a asfaltului. Incarcatura de praf care iese din statia de asfalt e fortata sa treaca prin sacii textili, prin actionarea ventilatorului de evacuare.
In timpul acestui proces de curatare a gazelor, praful care nu poate trece prin aceste material se depune in suprafata externa a sacilor, creandu-se astfel o suprafata aditionala de filtrare a aerului intrat.
Incarcatura de praf curge in filtru prin intermediul unui canal central, care conduce aerul spre partea inferioara a magaziei de saci, unde, prin intermediul unor snecuri rulante, acesta e transportat spre exterior.
Curatarea sacilor se face prin intermediul unor impulsuri atmosferice de aer, care intra in magazia de saci a statiei de asfalt, printr-o valva rotativa prin care sacii comunica cu exteriorul. Ciclu de curatare automata, controlat print-un sensor de presiune diferentiala intre aerul curat si cel murdar din camere.
Inspectia sacilor de face usor prin poarta de acces cu lacat de siguranta.
Evacuarea gazelor se face prin intermediul unui ventilator cu motor electric. Pornirea acestuia este facila datorita portii radiale. Poarta radiala este echipata cu lamele inclinate pentru un control perfect al debitului de aer, cu telecomanda de control in cabina de control si comanda.
Praful recuperat in camera de saci este transportat cu ajutorul unui snec rulant la elevatorul corespondent.

Autor intrebare : , taguri intrebare : Banda Transportoare Mixturi Asfaltice Protejarea mediuluiVali Dobrescu Specialist

Vezi mai multe raspunsuri ale lui : Vali Dobrescu

 

Comentarii Cum functioneaza si de ce este utilizata Magazia de Insacuire?

Comenteaza sau raspunde la intrebare

Nume:
Email:
Comentarii:
Cod securitate: 4 + 10
 

© 2013 raspunsuri la intrebari oferite de Vali Dobrescu Statii de Beton si Statii Sortare

Va recomandam sa cititi :

Intreaba un specialist

Intrebari Inginer Statii Asfalt

Cautari Similare