Care sunt caracteristicile statiilor de asfalt Intrame cu dozare, ce avantaje ofera fata de concurenta?

Andrei M. - Productie statii de beton

Statiile de asfalt INTRAME cu dozare (pe sarje) sunt cele mai uzuale si productive deoarece se obtine un produs finit bine controlat, cantarit si omogen, dar si datorita faptului ca pot functiona atat automatizat, cat si semi-automatizat sau manual.
Controlul strict si exact al procesului de productie a asfaltului, este posibil datorita Unitatii de dozare si ardere automata, cu control si supraveghere prin PC, sistem care permite selectia si editarea retetelor. Retetele sunt programabile, cu ordinea de adaugare a agregatelor in amestec, cu timpii de malaxare si capacitatile dorite. De asemenea, ciclurile de productie sunt integrate intr-un program care permite statiei de productie a asfaltului sa functioneze in totalitate automat, dar da posibilitatea de utilizare semi automata sau chiar manuala.
Cantarirea presupune o cantitate exacta si prestabilita de agregate, pe cicluri, dupa retetele dorite. Agregatele, bitumul si fillerul sunt cantarite anterior introducerii lor in malaxor. Agregatele sunt cantarite in buncarul de cantarire, prin intermediul celulei dinamometrice, care cantareste cumulativ toate tipurile de agregate folosite. Materialul pulverulent recuperat si/sau fillerul (materialul de umplere) sunt cantarite prin intermediul unui buncar de cantarire montat pe celula dinamometrica, iar apoi sunt descarcate in malaxor printr-un snec rulant. De asemenea, bitumul se cantareste tot cu ajutorul celulei dinamometrice, a carui caracteristica importanta e sistemul de incalzire cu ulei fierbinte.
Omogenizarea se face in malaxorul cu viteza redusa. Un rol important in buna malaxare a amestecului il are sistemul de adaugare sub presiune a bitumului, care include pompa de bitum cu ulei incalzit, cu bara de pulverizare pentru o mai buna imprastiere a bitumului in malaxor, dar si sistemul de incalzire cu ulei fierbinte.

Autor intrebare : , taguri intrebare : Automatizare statie Asfalt Cantar AgregateVali Dobrescu Specialist

Vezi mai multe raspunsuri ale lui : Vali Dobrescu

 

Comentarii Care sunt caracteristicile statiilor de asfalt Intrame cu dozare, ce avantaje ofera fata de concurenta?

Comenteaza sau raspunde la intrebare

Nume:
Email:
Comentarii:
Cod securitate: 3 + 4
 

© 2013 raspunsuri la intrebari oferite de Vali Dobrescu Statii de Beton si Statii Sortare

Cautari Similare